STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Når hårdt arbejde giver pote

Hele Håndbold-Danmark har i denne tid næppe fået normal hjerterytme og klaphattene blafrer sikkert i vestenvinden, og det giver masser af blod på tanden for de unge spillere rundt i håndboldklubberne. En af disse spillere er Jakob Rasmussen, der bor på Talentakademiet Ringkøbing-Skjern og spiller i Skjern Håndbold.

-Jeg kom til Skjern – eller nærmere på Dejbjerglund Efterskole i 2018, hvor jeg tog 10. klasse. Samtidig begyndte jeg at spille i Skjern Håndbold. Jeg kendte klubben lidt i forvejen, da min storebror, Tobias, har taget samme tur, som jeg nu også er i gang med.

Jakob fortæller over frokosten sammen med Skjern Håndbolds Ligahold, om hvordan tilfældigheder nogle gange kan opstå. I sin tid var det Simon Dahl, Cheftræner i Nordsjælland Håndbold, der mente, det ville være godt for Tobias’ udvikling at komme til Skjern. Vi bor ellers i Humlebæk og har altid spillet i Helsingør Håndbold. Tobias var rigtig glad for tiden i Skjern, og nåede både efterskole og HHX, inden han tog retur til Nordsjælland Håndbold, hvor han i dag spiller på 1. holdet, der er i toppen af 1. division.

Nu er det så min tur, og jeg er virkelig glad for rammerne her i Skjern. I dag bor jeg på Akademiet, som er i direkte forbindelse med de fede håndboldrammer i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Det at have det hele tæt bo, gør hverdagen meget nemmere. Alle måltider er der styr på, jeg har kort vej til min uddannelse (HHX), jeg indgår i et godt fællesskab med kammerater og så bliver jeg udfordret håndboldmæssigt.

Typisk så træner jeg 3 x ugentligt med U19/3. div. holdet, 1 x om ugen med Ligaholdet og så er der 1 x akademitræning. Min træning er individuel tilpasset, og både akademitrænerne og ligaholdets team hjælper mig med perfekte træningsmuligheder.

På akademiet bor jeg sammen med Frederik, og det er dejligt at indgå i et fællesskab, hvor vi både hjælper og presser hinanden – på den gode måde. Samtidig så kan vi også hjælpe hinanden med skoleopgaver og med evt. udfordringer i hverdagen.

Det målrettede arbejde og træningsfliden har allerede givet pote for Jakob. -Jeg har haft nogle fokusområder, og det går meget fint. Jeg har bl.a. taget en del muskler på, så jeg kan stå stærkere på banen. Helt konkret har Jakob taget ca. 1 kg pr. måned på, uden han har mistet farten i fødderne.

Farten i fødderne har også givet Jakob chancen på Ligaholdet, hvor han fik debut i landspokalkampen mod Skanderborg Håndbold i november 2020, hvor det også blev til en scoring. -Jeg drømmer da stort om håndbolden. Jeg vil meget gerne både opleve landshold, udland og alle de fede oplevelser med håndbold og harpiks! Men det kræver hårdt arbejde, og det er jeg også klar til, fortæller Jakob, der ligesom resten af håndbold Danmark er klar til VM-semifinalen fredag.

-Naturligvis – det sidder vi sammen på Akademiet og oplever. Det er også en af fordelene. At vi nyder sådanne oplevelser sammen, fortæller Jakob – mens vi så kan drømme om selv én dag at være med på den store håndboldscene.

Læs mere om Talentakademiet Ringkøbing-Skjern 

 

Ass. træner Kasper Søndergaard lykønsker Jakob Rasmussen efter bagspillerens første ligascoring i pokalsejren over Skanderborg Håndbold, nov. 2020